17 oktober Dag van de Krachtenbundeling tegen metabole ziekten

|

Vandaag, 17 oktober, is het de Dag van de Krachtenbundeling tegen metabole ziekten.

Sinds 2021 hebben meer dan 30 metabole patiƫntenorganisaties, fondsenwervers en artsen en onderzoekers van UMD zich verenigd in MetaPACT. De hele metabole community slaat op de dag van de Krachtenbundeling de handen ineen om aandacht te vragen voor metabole ziekten. Dit is hard nodig, want veel metabole ziekten worden (te) laat herkend en voor veel van deze ziekten is geen behandeling. Wij zetten ons samen in voor een vroege diagnose, effectieve therapie en zorg op maat; een gezonde toekomst voor patienten en gezinnen met een metabole ziekte.

Ter ere van deze dag is op 7 oktober het MetaPact symposium georganiseerd. In dit bericht lees je hier meer over. In 2024 zal het symposium worden georganiseerd op 12 oktober, zet dit vast in je agenda!

UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2023