UMD-bestuurslid Pim Pijnappel benoemd tot bijzonder hoogleraar cel- en gentherapie

|

UMD-bestuurslid Dr. Pim Pijnappel (Erasmus MC) is benoemd tot bijzonder hoogleraar cel- en gentherapie, in het bijzonder voor neuromusculaire en metabole aandoeningen. Met zijn leerstoel, nieuw in het Erasmus MC, gaat Pim zich richten op verschillende manieren om spierziekten en stofwisselingsziekten aan te pakken.

De leerstoel wordt gedeeld door de afdelingen Klinische Genetica en Kindergeneeskunde. Er zijn verschillende hoofdthema’s verbonden aan de leerstoel, die wordt ondersteund door het Prinses Beatrix Spierfonds en Spierziekten Nederland.

We feliciteren Pim met deze mooie benoeming!

UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2023