Symposium: Actie in de academie

|

De academie is een belangrijke speler bij het ontwikkelen van nieuwe medicijnen en toepassen van oude medicijnen voor nieuwe (zeldzame) indicaties. Veel eerste ontdekkingen worden binnen de academie gedaan. Het komt regelmatig voor dat deze ontdekkingen niet leiden tot doorontwikkelde medicijnen die toegankelijk zijn voor patiënten. Eén van de redenen kan zijn dat er binnen de academie niet voldoende kennis is over die doorontwikkeling. Daarom organiseert Medicijn voor de Maatschappij een symposium over geneesmiddelontwikkeling bij zeldzame ziekten.

Medicijn voor de Maatschappij laat zien welke uitdagingen zij als platform tegenkomen en heeft experts gevraagd om verschillende onderdelen binnen geneesmiddelontwikkeling toe te lichten. De sprekers zullen de komende weken aangekondigd worden op LinkedIn en website.

Wanneer: 20 oktober 2022 van 13.00 tot 17.00 uur, met aansluitend een borrel tot 18.00 uur.
Waar: Amsterdam UMC, locatie AMC, Meibergdreef 9, collegezaal 4
Voor wie: artsen, apothekers, onderzoekers en alle andere geïnteresseerden.

Voor meer informatie en inschrijven: medicijnvoordemaatschappij.nl/symposium

UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2023