Twee publicaties van het UMD Trainingscentrum

|

In 2022 is het UMD Training center for skeletal muscle models and RNA therapy development opgericht, onderzoekers kunnen hier leren hoe ze skeletspiermodellen van primaire- of hiPS-cellen kunnen maken en analyseren. Het Trainingscentrum bevindt zich in het Erasmus MC en wordt geleid door UMD-bestuurslid dr. Pim Pijnappel. 

Recent zijn er 2 publicaties verschenen over de spier-op-een-chip technologie. In Van der Wal et al. wordt een 3D-geprint spier op een chip systeem beschreven, en in Iuliano et al. wordt de Cuore, een apparaat voor het meten van de krachten van vele mini spieren op een chip tegelijkertijd met behulp van optische vezels, toegelicht.   

In het trainingscentrum verschillende onderzoekers opgeleid in de spier-op-een-chip technologie. Heb je ook interesse in een training? Mail dan naar w.pijnappel@erasmusmc.nl.

UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2024