Microscope
|

Stichting Metakids verdeelt dit maar jaar liefst € 1.714,371 over nieuwe onderzoeksprojecten, die allen uitgevoerd worden in het kader van UMD. De projecten focussen zich onder andere op big data analyse, gentherapie en metabole flux studies.

Zo wordt door onderzoekers in het UMC Utrecht (dr. ...

UMD Catalyst Grant
|

De tweede ronde van de UMD Catalyst Grants is geopend. Projecten die vallen binnen de UMD doelstellingen en welke passen binnen één of meer UMD work packages komen in aanmerking voor subsidie. Onderzoekers kunnen een aanvraag ...

zorgpad
|

UMD (United for Metabolic Diseases) is een nieuw en uniek samenwerkingsverband tussen de zes universitaire metabole centra en patiëntenvereniging VKS (Volwassenen, Kinderen en Stofwisselingsziekten). De artsen en onderzoekers van UMD bundelen de krachten voor onderzoek ten behoeve van betere, snellere ...

Oude kerk
|

‘Mind the gap!’, zo luidt de inaugurele rede van Riekelt Houtkooper die hij woensdag 2 oktober zal voordragen in de Oude Lutherse Kerk van Amsterdam.

Hiermee zal hij zijn benoeming tot hoogleraar Translationeel Metabolisme aan de Universiteit van Amsterdam openlijk aanvaarden.

Wie met ...

banner UMD grant
|

Het UMD beoogt door middel van Catalyst Grants de inzet van onderzoek en technologie om diagnostiek, behandeling en zorg voor patiënten en gezinnen met een erfelijke metabole ziekte bevorderen.

Projecten die vallen binnen de ...

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden. Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

©UMD 2019 - 2020