Geaccrediteerde e-learning ‘SSIEM in review 2022’

|

MEDtalks organiseert een geaccrediteerde live e-learning ‘SSIEM in review 2022’. Deze wordt getoond op 17 november (20:00 - 21:00 uur).

In dit programma wordt speciaal aandacht besteed aan de meest recente (onderzoek)ontwikkelingen die eind augustus zijn gepresenteerd tijdens The Society for Study of Inborn Errors of Metabolism Annual Symposium (SSIEM), het grootste congres ter wereld op het gebied van metabole ziekten. Er zijn een aantal highlights van het congres geselecteerd waarbij er speciale aandacht is voor huisartsen, neurologen en diëtisten. De e-learning is ook interessant voor (kinder-)metabole artsen, onderzoekers, jeugdartsen, consultatie-artsen, cardiologen, fysiotherapeuten, verpleegkundig specialisten en alle BIG-geregistreerde professionals met metabole ziekten als subspecialisme of interessegebied. Tijdens deze nascholing wordt elk onderwerp eerst ingeleid en uitgediept door een arts gespecialiseerd in metabole ziekten. Daarna wordt elk onderwerp onder leiding van presentator Tom van ’t Hek besproken door een discussiepanel.

De uitzending is live te volgen via deze link.

Sprekers:

  • dr. Margreet Wagenmakers - internist-endocrinoloog, Erasmus MC, Rotterdam
  • dr. Maaike de Vries - kinderarts metabole ziekten, Radboudumc, Nijmegen
  • drs. Jan-Peter Kuipers - huisarts, Huisartsenpraktijk, Löwenberg & Kuipers, Bussum
  • Annemiek van Wegberg - diëtist & klinisch epidemioloog, Radboudumc, Nijmegen

Accreditatie wordt aangevraagd bij ABAN, ADAP, NIV, NVK en NVN

UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2023